Elkészítés: A körettel kezdem: a burgonyát megpucolom, sós vízben megfőzöm, leszűröm, áttöröm, majd forró tejjel és egy kevés olívaolajjal lazítom. Az állaga olyan legyen, hogy kanállal vagy kézzel formázható legyen, tehát elég sűrű.
Egy tepsibe sütőpapírt teszek, erre kanalazom a burgonyapürét, 1-1 szelet baconnel körbetekerem. A tetejét lenyomkodom, megformázom, majd fogpiszkálóval összefogom. (A szalonna sütés közben összezsugorodik, ezért ezt vegyük figyelembe.)
A tetejét meghintem színes borskeverékkel és reszelt sajttal, majd 180 C fokon, légkeveréssel, kb. 15 perc alatt megsül.
Az oldalast megmosom, feldarabolom, sózom, borsozom, apróra vágott fokhagymával is beszórom. A mázat egy üvegtálban elkészítem, összekeverem a hozzávalókat és minden darab oldalast megforgatok benne.
A sütőt 200 C fokra előmelegítem. Egy nagyobb tepsibe teszem a nagyméretű sütőfóliát. Belerakom az összes oldalast és a felszeletelt hagymát. Lezárom a zacskót, majd pár helyen a tetejét megszurkálom, hogy a gőzök el tudjanak távozni.
Betolom a sütőbe, és 1 órán át sütöm. Ezután a zacskót körben levágom róla, és gesztenyemézzel lecsurgatom az oldalasokat.
Ekkor már finom puha a hús, a gesztenyemézet rásütöm és mivel ez a méz nagyon tömény és nagyon illatos, fantasztikus aromát kölcsönöz az amúgy is illatos húsnak. Ezzel már csak pár percet kell sütni, mert hamar megéghet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.