Elkészítés: A formát kibéleljük fóliával, oldalt lógjon egy kicsit túl rajta.
3 csomag zselatint beleszórunk a húslébe, kevergetve felmelegítjük, de nem forraljuk. Kicsit kihűtjük, de még meleg legyen.
2 tojást felkarikázunk, szebb darabokkal kirakjuk a tál alját (a maradékot félretesszük vagy megesszük. :) Ráöntünk kevés zselatint, hogy éppen ellepje a tojáskarikákat, hidegre tesszük dermedni. Közben a sonka nagy részét 3-4 cm széles csíkokra vágjuk. Mikor a tojáson megkötött a lé, rátesszük a sonkacsíkokat, ismét kevés zselatinos húslét öntünk rá, ismét megköttetjük. Erre jön a maradék 3 egész tojás, hosszában elrendezzük. Először csak a feléig öntjük fel a lével. Dermedés után a maradék sonkát kis darabokra vágjuk, a tojások közé szórjuk. Ismét felöntjük lével, most a tojások fölé érjen.
A majonézből, tejfölből, uborkaléből édesítővel, sóval, fehérborssal, citromlével tartármártást keverünk. Megkóstoljuk, ha kell, ízlésünk szerint utánízesítjük. Egy tálban összekeverjük a kukoricát, borsót és a centis kockákra vágott pritaminpaprikát és sajtot. A maradék zselatint fél dl vízben felmelegítjük, kevergetjük, amíg feloldódik. A tartárhoz keverjük, ezt pedig a zöldségekkel alaposan összeforgatjuk.
Mikor a tojáson megdermedt a zselatinos lé, rákanalazzuk, elsimítjuk. 1 éjszakára legalább hűtőbe tesszük.
Másnap tálra fordítjuk az imbiszt, lehúzzuk róla a fóliát, szeletelve tálaljuk.
2025.02.12.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.