Elkészítés: A formát kibéleljük fóliával, oldalt lógjon egy kicsit túl rajta.
3 csomag zselatint beleszórunk a húslébe, kevergetve felmelegítjük, de nem forraljuk. Kicsit kihűtjük, de még meleg legyen.
2 tojást felkarikázunk, szebb darabokkal kirakjuk a tál alját (a maradékot félretesszük vagy megesszük. :) Ráöntünk kevés zselatint, hogy éppen ellepje a tojáskarikákat, hidegre tesszük dermedni. Közben a sonka nagy részét 3-4 cm széles csíkokra vágjuk. Mikor a tojáson megkötött a lé, rátesszük a sonkacsíkokat, ismét kevés zselatinos húslét öntünk rá, ismét megköttetjük. Erre jön a maradék 3 egész tojás, hosszában elrendezzük. Először csak a feléig öntjük fel a lével. Dermedés után a maradék sonkát kis darabokra vágjuk, a tojások közé szórjuk. Ismét felöntjük lével, most a tojások fölé érjen.
A majonézből, tejfölből, uborkaléből édesítővel, sóval, fehérborssal, citromlével tartármártást keverünk. Megkóstoljuk, ha kell, ízlésünk szerint utánízesítjük. Egy tálban összekeverjük a kukoricát, borsót és a centis kockákra vágott pritaminpaprikát és sajtot. A maradék zselatint fél dl vízben felmelegítjük, kevergetjük, amíg feloldódik. A tartárhoz keverjük, ezt pedig a zöldségekkel alaposan összeforgatjuk.
Mikor a tojáson megdermedt a zselatinos lé, rákanalazzuk, elsimítjuk. 1 éjszakára legalább hűtőbe tesszük.
Másnap tálra fordítjuk az imbiszt, lehúzzuk róla a fóliát, szeletelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.