Elkészítés: A lisztet, a barna cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, egy csipet sót és a kakaóport egy tálban összekeverjük. Az étcsokoládét apró darabokra vagdossuk, és a száraz összetevőkhöz adjuk.
A vajat felolvasztjuk, és 1 egész tojással együtt hozzáöntjük a kakaóporos keverékhez. Ízesíteni én 1 narancs reszelt héjával szoktam, illetve egy csipet fahéjjal. Nagyon finom aromát adnak a sütinek. Az egészet jó alaposan összegyúrjuk, ha száraz lenne, 1-2 kanál tejjel lehet kiegészíteni.
A masszából diónyi nagyságú golyókat formázunk, majd kicsit összelapítjuk kézzel, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig kell sütni, de figyelni kell, mert hamar megéghet az alja. Ki kell tapasztalni a sütőt, mert sima gázsütőben 7-8 perc is elég lehet. Amikor kivesszük a sütőből, még teljesen lágynak tűnik, de ahogy hűl, úgy megszilárdul.
Kekszes dobozban napokig eláll, feltéve, ha nem fogy el azonnal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.