Elkészítés: 1. A garnéla hátán a páncélját megvágjuk, és az emésztő zsineget kihúzzuk.
2. A nyársra felhúzzuk váltakozva a garnélákat és a Jakab-kagylót.
3. A nyársakat meglocsoljuk olívaolajjal, zöld citrom levével, a felaprított chilivel, az apróra vágott koriander felével és a zöld citrom héjával. Sózzuk, borsozzuk.
4. 2 órát vagy akár egy éjszakát is állni hagyjuk.
5. A grillrácson megsütjük, hogy a garnéla páncélja szép vörös legyen, a kagyló pedig megpiruljon.
6. Amikor megsültek a nyársak, félbevágunk egy gránátalmát, a tányér fölé tartjuk, és fakanál segítségével kiütögetjük belőle a magokat. A levét is a nyársakra locsoljuk, és megszórjuk a maradék koriander levelekkel.
Tipp: Köretként adhatunk hozzá bulgurt, párolt rizst, sült burgonyát vagy friss zöldsalátát.
Elkészítés: 10+10 perc
Pihentetés: min. 2 óra
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.