Elkészítés: A tésztához az 5 tojás sárgáját, 10 evőkanál cukrot és 4 evőkanál hideg vizet géppel habosra keverem (kb. 5 percig), utána hozzáadok 8 evőkanál lisztet, 4 evőkanál kakaót, fél csomag sütőport, és fakanállal jól összekeverem. 7 tojás fehérjét kemény habbá verem, és 3x-ra hozzáadagolom a masszához. Előmelegített sütőbe, kizsírozott, lisztezett tepsibe teszem, és kb. 10-15 perc alatt közepes lángon megsütöm.
A krémhez 3dl tejben 4 evőkanál grízt megfőzők, és hagyom kihűlni. A margarint a pocukorral, 2 tojás sárgájával, 2 csomag vaníliás cukorral géppel jól kikeverem, hozzáadom a kihűlt tejbegrízt, és ezzel együtt jól összekeverem, majd rákenem a tészta tetejére.
Csokimázat készítek a 10 dkg vajból és a tortabevonóból, gőz fölött felolvasztva, és ráöntöm a süti tetejére, hogy mindenhol ellepje a csoki.
Hűtőbe teszem kb 1 órára.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.