Melegítsük fel a sütőt 190 fokra!
Forrósítsuk fel az olívaolajat és vajat a serpenyőben, majd tegyük hozzá a hagymát és a zellert, keverjük 4 percig! Tegyük hozzá a fokhagymát, és fél percig még keverjük!
Adjuk hozzá a fahéjat, szegfűszeget, mogyorót, áfonyát, barackot, kakukkfüvet és gyömbért, keverjük 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről, és tegyük egy tálba!
A keverékhez adjuk hozzá a narancslevet és a zsemlemorzsát!
A kolbász bőrét húzzuk le, adjuk hozzá a petrezselymet és sót, borsot ízlés szerint! Ezután adjuk hozzá a tálban levő gyümölcsös keverékhez!
Vajazzunk ki egy 18-20 cm átmérőjű tortasütő-formát!
Az aljába helyezzünk bele egymás mellé 7 szelet bacont, majd keresztbe a másik hetet – úgy hogy a végeik kilógjanak a formából!
Erre pakoljuk rá a fenti keveréket, oszlassuk el egyenletesen! A baconszeletek kilógó végeit hajtsuk rá!
Tegyük a sütőbe középre, és 35-40 percig süssük!
Fotó és foodstyling: Jenny és Reza fantasztikus főzőakadémiája
Minden hétköznap 16:00-tól a Food Network tévécsatornán!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.