Előkészítés: A mandulát összevagdaljuk. Kikenünk olajjal egy tepsit. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Serpenyőben összekeverjük az olajat a mézzel, felmelegítjük, és beleszórjuk a zabpelyhet, a mandulát és a szezámmagot. Kissé megpirítjuk, és a tepsibe simítjuk. A sütőben kb. 25 perc alatt megpirítjuk, közben többször megkeverjük-megforgatjuk. Hagyjuk kihűlni, összemorzsoljuk. A sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk, héját lehúzzuk, húsát villával összetörjük. Desszertes kehely aljára 1-1 evőkanál sárgabarackpépet teszünk, erre 2-2 evőkanál joghurtot, majd egyenletesen elosztva megszórjuk a magos törmelék felével. Ismét egy réteg barack, majd joghurt következik, és végül a tetejére rászórjuk a maradék magos törmeléket. A hűtőbe tesszük legalább egy órára, és hidegen kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 316 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.