Előkészítés: A mandulát összevagdaljuk. Kikenünk olajjal egy tepsit. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Serpenyőben összekeverjük az olajat a mézzel, felmelegítjük, és beleszórjuk a zabpelyhet, a mandulát és a szezámmagot. Kissé megpirítjuk, és a tepsibe simítjuk. A sütőben kb. 25 perc alatt megpirítjuk, közben többször megkeverjük-megforgatjuk. Hagyjuk kihűlni, összemorzsoljuk. A sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk, héját lehúzzuk, húsát villával összetörjük. Desszertes kehely aljára 1-1 evőkanál sárgabarackpépet teszünk, erre 2-2 evőkanál joghurtot, majd egyenletesen elosztva megszórjuk a magos törmelék felével. Ismét egy réteg barack, majd joghurt következik, és végül a tetejére rászórjuk a maradék magos törmeléket. A hűtőbe tesszük legalább egy órára, és hidegen kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 316 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.