Előkészítés: A szilvát megmossuk, lecsepegtetjük, kettévágjuk, és magját kivesszük.
Elkészítés: Összekeverjük a bort a cukor felével, felforraljuk, és kb. 5 percig főzzük benne a szilvát. Hagyjuk kihűlni, majd kiszedjük a szilvát. A zselatint feloldjuk a kihűlt lében, belekeverjük a maradék cukrot, felforraljuk, és hűlni hagyjuk. Kanalanként beledolgozzuk a joghurtba. Végül hozzákeverjük a szilva felét. Kiöblítünk vízzel egy kb. 1 l űrtartalmú koszorúformát (savarin formát), és beletöltjük a joghurtos masszát. Legalább 6 órára, (még jobb, ha egy éjszakára) betesszük a hűtőbe. A diót durvára vágjuk, zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben. A koszorúformát forró vízbe mártjuk, tányérra borítjuk a tartalmát. Köré szórjuk a maradék szilvát, a diót, a fahéjat. Közepébe halmozzuk a fagylaltot. Ízlés szerint tejszínhabbal kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.