Elkészítés: A tésztához felolvasztjuk a vajat, majd apránként hozzáadjuk a darált keksz - darált dió - zsemlemorzsa - porcukor keverékéhez. Ezt a (kissé száraz) masszát belesimítjuk egy közepes méretű csatos tortaformába. A zselatint 1 dl vízbe szórjuk és addig melegítjük, amíg fel nem oldódik. A joghurtot a tejföllel és a porcukorral simára keverjük, belereszeljük a megmosott citrom héját, hozzáadjuk a zselatint és a masszát a tésztára öntjük. A tortát barackszeletekkel díszítjük, hűtőszekrényben megdermesztjük.
Személyes hozzáfűzés: Természetesen a torta díszíthető eperrel, málnával, ribizlivel is. Például én már készítettem narancsból is, ekkor citromhéj helyett az egyik narancs héját reszeltem a joghurtos masszába.
2025.02.12.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.