Elkészítés: Egy 19 cm átmérőjű tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk. A tortalaphoz a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 2 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgáit a maradék cukorral fehéredésig keverjük. Óvatosan összeforgatjuk a két masszát, majd beleszitáljuk a kakaóval elkevert lisztet, és egyneművé forgatjuk a tésztát. A tortaformába töltjük és 175 fokon tűpróbáig sütjük.
A dobos laphoz a tojást a cukorral kihabosítjuk, beleszitáljuk a lisztet, és végül belekeverjük az olvasztott, de kissé visszahűtött vajat is. Egy sütőpapírral fedett tepsire rajzolunk egy 19 cm átmérőjű kört, rásimítjuk a tésztát úgy, hogy túlkenjük a körvonalon.
Ha már 30 perce sül a piskótánk, betolhatjuk mellé, ha nem, inkább ne nyissuk rá a sütőt. A dobos lap körülbelül 10 perc alatt elkészül.
A sütőből kivéve kihűtjük a piskótákat, a dobos lapot körbevágjuk (a sültebb szélét levágjuk, és így egyenletes 19 cm átmérőjű lapot kapunk), a piskótát is kivesszük a formából. A kakaós piskótát egy vastagabb és egy vékonyabb lapra vágjuk.
A csokikrémhez a tejszínt felforraljuk, majd simára keverjük benne a darabolt csokoládét. Ezután elkeverjük benne a kakaóport és a vajat is. Amint minden feloldódott és kihűlt a krém, betehetjük hűtőbe dermedni.
A formába visszatesszük a vastagabb kakaós piskótát, és a már kenhetőre dermedt csokikrém 3/4-ét rásimítjuk a piskótára. Ráhelyezzük a vékonyabb lapot, majd betesszük a hűtőbe.
Az előhűtött habtejszínt kemény habbá verjük, majd a vége felé belefacsarjuk fél narancs levét. A vékony piskótalapra halmozzuk a tejszínt, elsimítjuk.
A dobos lapra elkészítjük a karamellmázat. 10 dkg cukrot megkaramellizálunk. Amikor teljesen felolvadt a cukor, beletesszük a vajat. Lehúzzuk a tűzről, és simára keverjük, majd ha picit hűlt és sűrűsödött, ráöntjük a dobos lapra, elsimítjuk rajta. A túlcsurgó karamellt levágjuk. Az így elkészült lapot tesszük a tejszínes krém tetejére.
1-2 óra múlva körbevágjuk a formát, és leemeljük a karimát. A maradék csokikrém egy részével körbekenjük a tortát, ehhez legyen picit melegebb a csokikrém, hogy kenhetőbb legyen. Oldalára csokiforgácsokat készítünk: zöldséghámozóval reszelünk csokit, ezzel borítjuk az oldalát körben. Tetejére a maradék csokoládékrémből stuffnikat nyomunk, olvasztott csokoládéval akár írhatunk is rá. 1 éjszakán át hűtőben dermesztjük, majd szeletelhetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.