Elkészítés: A szalonnát apróra vágva serpenyőben kisütöm, félreteszem. A zsírjában megpirítom a felvágott gombát, óvatosan sózva, borsozva. Amikor elfőtt a leve, még kicsit hagyom pirulni! A gombát is félreteszem a szalonnához. A karikára vágott póréhagymát is egy picit átforgatom a zsíron (vagy olajon, ha kevés a maradt zsír), félreteszem.
Megpirítom a darált húst, szintén sózva, borsozva, majd amikor már megpirult, hozzárakom a félrerakott szalonnát, gombát, póréhagymát, valamint a juhtúrót, és felöntöm a tejszínnel. A napraforgómag felét összezúzom, majd beleteszem mindkét felét. Szintén beleszeletelem a fokhagymát, és fűszerezem. Összefőzöm, a végén kikeverem a tejet a liszttel, és azt is hozzáadom.
Egy tepsi aljába teszek a szószból, majd rárétegezek egy adag tésztalapot, majd megint szósz, tésztalap és szósz következik. Lényeges, hogy alul és felül szósz legyen! A tetején elosztom a reszelt sajtot, és előmelegített sütőben kb. 160 fokon megsütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.