Elkészítés: Egy fazékban feltesszük a vizet, sózzuk ízlés szerint, de vigyázzunk, mert a juhtúró is sós! Amikor forr a víz, óvatosan beleszórjuk a málélisztet, és egy fakanállal gyorsan simára keverjük, ne legyen se túl híg, se túl kemény! Puffogtatjuk kétszer-háromszor, és kész is.
Egy kerek jénai tálba rétegezzük: egy réteg puliszka, rá egy kis vaj, túró/sajt, és folytatjuk, amíg elfogy a puliszka, a tetején túró/sajt legyen. Közepes lángú sütőben tesszük, míg szép piros lesz a teteje.
A salátát megmossuk és szétszaggatjuk, nem vágjuk! Egy lábosba tesszük az apró kockákra vágott császárszalonnát, megpirítjuk, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, 1 másodpercig megfuttatjuk a zsiradékban, és rögtön fél liter hideg vizet öntünk rá. Amikor főni kezd, beletesszük a salátát, és csak 1 percig hagyjuk benne, nem főzzük, csak fonnyasztjuk, hogy ropogós maradjon. Ízesítjük sóval, ecettel, cukorral, és tálaláskor beletesszük a tejfölt.
A túrós puliszkát a salátával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.