Elkészítés: A karalábé alját levágom, megpucolom, a használható leveleket félreteszem A krumplikat is meghámozom. A hagymákat aprítom.
A karalábékat és a krumplikat felteszem főni annyi vízben, hogy félig ellepje, sózom, borsozom, belemorzsolom a leveskockát. Amikor már félig puha, hozzáöntöm a tejet. A rizst félig megfőzöm.
Egy serpenyőben vajon megpirítom a bacont, majd megdinsztelem a hagymát, egy keverőtálba teszem. Hozzáadom a rizst , a pástétomot, ráütök 1 tojást, teszek bele aprított petrezselymet, fűszerezem, összekeverem.
A karalábék belsejét kivájom, majd megtöltöm. A maradék masszából 4 db golyót formázok, berakom a serpenyőbe. A karalábégolyócskákat és a felszeletelt krumplit melléteszem, a főzőlét és a bort ráöntöm. A serpenyőt beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 20 perc elteltével tejföllel behabarom. Hozzáteszem a karalábé leveleket, visszarakom a sütőbe, s még 10 percig grillezem.
Tálaláskor a tányérra kerül egy karalábé, két gombóc, karalábégolyócskák és krumpli. Meglocsolom szafttal és megszórom petrezselyemmel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.