Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót, a puha margarint és a lisztet. Alaposan kidolgozzuk és 30-40 percen át langyos helyen kelesztjük.
Meglisztezett felületen, lisztezett nyújtófácal kb 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, közben télalapformára alakítjuk.
A kakaókrém elkészítéséhez a margarint habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóval. Ezzel a krémmel egyenletesen bekenjük a tésztát, majd feltekerjük.
1 cm szélesre daraboljuk, amit kimargarinozott tepsibe állítunk egymástól nagyjából egyforma távolságra, úgy, hogy helyet biztosítunk további kelesztésnek.
50 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol tovább 10 percig kelesztjük, majd 170-180 fokon sütjük.
Ha már megsült, kivesszük a tepsit és a még forró csigák tetejét langyos tejjel megkenjük, majd porcukorral díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.