Elkészítés: Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy teáskanál cukorral simára keverjük és felfuttatjuk.
Közben 20 dkg margarint 10 dkg liszttel összemorzsolunk. A tésztát téglalap alakúra formázzuk. Fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
A megmaradt lisztet összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel, a cukorral, a tejjel, a tojássárgákkal és a megmaradt margarinnal. Langyos helyen 40-50 percig kelesztjük.
Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtuk, a közepére helyezzük a margarinos tésztát, és összehajtohatjuk. Kinyújtuk, majd ismét hajtogatjuk.
Végül fél centi vastag lappá nyújtuk. Megszórjuk a cukros kakaóporral, és úgy csavarjuk össze, mint a rétest. Olvasztott vajba márott késsel egy centi vastag szeleteket vágunk belőle, és lapjára fektetve tesszük a vajazott tepsibe. Az oldalát megkenjük olvasztott vajjal, a tetejét pedig a felvert tojással.
Forró sütőben megsütjük, végül a forró tésztákat a tejjel meglocsoljuk.
A mélyhűtőben jól tárolható a már megsült tészta. Kb. 20-25 db lesz belőle.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.