Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, majd összedolgozzuk a liszttel, a tojások sárgájával, a csipet sóval és annyi langyos tejjel (nálam ez 3/4 bögre volt), hogy közepes keménységű kelt tésztát kapjunk. Utána beledolgozzuk az olajat. Lisztezett tálba tesszük a tésztát, s liszttel meghintjük. Majd ezek után 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, megöntözzük az olvasztott vaj felével, majd megszórjuk a kakaós porcukorral, és feltekerjük. Éles késsel 1,5 ujjnyi vastag szeleteket vágunk, zsírozott tepsibe helyezzük, egymástól kis távolságra. Megkenjük őket a maradék vajjal, és a hideg sütőbe toljuk. /Azért, hogy a felmelegedés alatt is keljenek kissé./
Mikor már majdnem kész, a vaníliás cukorral ízesített tejjel megöntözzük, és pár percig még sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.