Elkészítés: A lisztet keverőtálba szitáltam, a többi hozzávalót beleadtam, a tejet fokozatosan beleadagoltam, majd a tésztát addig dagasztottam, ameddig a tál falától elvált. Kevés liszttel meghintve, letakarva, langyos helyen fél órát kelesztettem.
Lisztezett felületre borítottam, kisujjnyi vastag téglalap formára nyújtottam, megkentem a vaj 2/3 részével, a cukorral összekevert kakaóporral meghintettem, feltekertem, éles késsel kb. ujjnyi vastagságra daraboltam.
Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe sorakoztattam egymástól kb. 2-3 cm-es távolságra, a tepsiben kb. 15 percet pihentettem. A maradék vajjal a tésztaközöket és a tetejét megkentem, hideg! sütőbe toltam.
A sütőt 180 fokra állítottam, 30 perc után, kivettem, meglocsoltam a cukrokkal elkevert tejszínnel, visszatolva a sütőbe még 10 percig sütöttem.
Nyírfacukorral meghintve tálaltam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.