Elkészítés: A keverőtálba szitált liszttel eldolgoztam a szobahőmérsékletű vajat, majd hozzáadtam a vaníliás cukorral ízesített porcukrot, a reszelt citromhéjat, a sót, tojások sárgáját, a szódabikarbónát, és a szükséges mennyiségű tejjel jól összedolgoztam.
A vékony lappá nyújtott tésztát derelyemetszővel hosszú csíkokra vágtam úgy, mint a csörögefánkot. A csíkokból gömböket formáztam, majd a lyukas szűrőkanálba téve a forró olajban kisütöttem.
Porcukorral megszórva tálaltam, de adhatunk mellé dzsemet vagy lekvárt is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.