Elkészítés: A töltelékhez a káposztát besózzuk, kb. 10 perc múlva kicsavarjuk a sóból, olajon megpirítjuk, ízlés szerint borsozzuk.
A tésztához az élesztőt 2 dl langyos tejben, csipetnyi cukorral felfuttatjuk. Majd a többi hozzávalóval együtt kelt tésztát dagasztunk. 6 felé osztjuk, gyúródeszkán 45 percet kelesztjük.
Majd kisodorjuk kb. 25*10 cm-esekre, ezeket megkenjük a már langyos reszelt káposztával és betekerjük. Hármat-hármat befonunk, így 2 kalácsunk lesz.
Magas falú tepsibe bele tesszük, tojással megkenjük, és 20 percet kelesztjük. Sűrűn hústűvel megszurkáljuk, hogy ne repedjen ki.
Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük 150 fokon (légkeveréses sütőnél). Ha túl gyorsan pirulna, alufóliával letakarjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.