Az apróra vágott káposztát megmossuk, a ghít egy edényben felmelegítjük, beletesszük a fekete mustármagot. Amíg pattog, lehúzuk a tűzről, hozzáadjuk a római köményt, majd, ha pirulni kezdett hozzáadjuk az aszafoetidát, a kurkumát és a chilit, a káposztát és a sót. Összekeverjük, és rátesszük a fedőt.
Takarék lángon addig főzzük, amíg a káposzta puha, de még ropogós marad (kb. 8-10 perc). Rizzsel vagy chapati kenyérrel tálaljuk.
Megjegyzés
Itt az ősz és akad káposzta bőven a piacok kínálatában:) Egyáltalán nem drága zöldség és nagyon változatosan elkészíthető. A káposzta az ájurvéda szerint keserű, fanyar és hűsítő. Könnyű és emésztést segítő hatású, serkenti az emésztés tüzét az agnit. A káposzta száraz és megkötő tulajdonságokkal is rendelkezik , ami székrekedést és gázokat okozhat. Bár ez a recept mindhárom dhosát kiegyensúlyozza, Vataknak ezt mértékkel kell fogyasztani. A kurkuma, hing és a só segítenek csökkenteni azon tulajdonságokat, melyek fokozzák a Vatat. Ez a subji recept, orvosi felhasználását tekintve úgy működik, mint egy enyhe hashajtó.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.