Elkészítés: Összegyűjt a veteményesből a spontán zöldellő, üdefriss kaprocskákat, leöblít, leszikkaszt, akkurátusan megszemlél, ha foltosat, stb. lát, szőrösszívűen eltávolít. A maradókat finoman lecsipeget a vastagabb szárakról, a bevált kisdeszkán apróbbra vág.
A túróra ráönt a tejfölt, szép tisztára kotorva a poharat. Nagyjából elegyenget, majd hosszabb villával vagy nyeles krumplitörő alkalmatossággal gusztus szerinti állagra alakít. Bele az olaj, a ketchup, a paprika, a fűszerek szájíz szerint, a juhtúrósat sózni csak feltűnően óvatosan, leginkább a művelet végén ajánlott. Végül eloszlat benne a kaprot, meóz, utánízesít, kész. Másnapig hűtőben cidriztet.
Az igluból kihalászott művet fantázia szerint lehet tálalni hidegtáli alkatrészek mellékleteként, vajjal vagy könnyű margarinnal vékonyan meghúzott, félbevágott kiflire, zsemlére, fokhagymás házikenyér karéjra, plusz ami még eszébe jut és szívesen befalatozná. Mellé ízletes a cikkezett paradicsom, a karikára vágott zöld-, sárga- vagy piroshúsú paprika is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.