Elkészítés: Mangalica szalonna lett csíkozva, majd a kisült zsírján újhagyma lett rövid ideig párolva a zöldjével együtt, szépen felkarikázva. Tudjátok, hogy a zöldje néhány ételt varázslatossá tesz? A vöröshagymánál lényegesen lágyabb az íze, és különösen levesekbe kitűnő, mert hamar szétfő. Kevéske fokhagyma is ment hozzá, majd jött a csíkozott marhalábszár. A hús is lett egy kicsit pirítva, majd birspálinka lett rá locsolva, ez azonnal meg is lett gyújtva. Mivel bográcsban főtt, szabadtűzön, vigyázni kell, mert akár magától is lángra kaphat. Ne öngyújtóval próbáljuk meggyújtani, mert biztos a szőrtelenítés! Hosszabb pálcával gyújtottuk meg, és néhány másodperc alatt kész is lett a flambírozás.
Közben félkarikára vágott répa lett előkészítve, és ment az üstbe párolódni. Ezek után fel lett öntve vízzel, lényegesen többel, mint ami ellepi. Így egy darabig főzni kell a húst, mert a többi hozzávaló sokkal gyorsabban megpuhul. Közben krumpli lett kisebb kockákra vágva. 1 doboz paradicsompüré is ment a lébe, valamint só, bors, őrölt kömény is. Őrölt pirospaprika is lett hozzáadva, 2 kanállal. Friss vagy fagyasztott zöldbab is kerülhet bele, ebben az esetben fagyottat tettünk hozzá.
Kis idő múltán beletettük a krumplit is, majd az apróra vágott friss kaprot, petrezselyemzöldet, és ismét került a bográcsba vékony karikákra vágott újhagyma is. Ekkor tettük hozzá a karikára vágott gyulai kolbászt is, nem túl sokat. Savanyúság (csalamádé) levéből is csorgattunk a bográcsba 1 decinyit, és kevés liszttel elkevert, majd a főzőlével temperált, tejfölös habarással kicsit sűrítettük.
A végén, a tálaláskor, snidlinggel és kaporral szórtuk meg, és frissen sült bucival tálaltuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.