Elkészítés: A gyalult tököt egy tálban megsózom, cukrozom, meglocsolom egy kicsi ecettel /így nem fog szétsülni a tök, de el is hagyható, ha valaki nem szereti/. Állni hagyom, míg a darált húst elkészítem.
A vöröshagymát nagyon apróra vágom, kevés olajon megfonnyasztom, beleteszem a húst, fűszerezem, és ici-pici vízzel készre főzöm kb. 15 perc alatt. Hűlni hagyom.
A tököt kinyomkodom, hozzáadom a darált húst, a kaprot, a lisztet, beleteszem a reszelt nyers krumplit, és ráütöm a 2 tojást. Összedolgozom, ha nagyon laza, egy kis zsemlemorzsával javítok az állagán.
Zsemlemorzsás tálcára kis öklömnyi gombócokat osztok szét - kb. 10-12 darab lesz. Serpenyőben ujjnyi olajat melegítek, és ebbe teszem a gombócokat, sütőlapáttal lepénnyé lapítom őket. Oldalanként 4 perc alatt pirosra, ropogósra sütöm, majd papírtörlőre szedem ki, hogy a felesleges olajat felszívja.
Tálalás előtt gazdagon megszórom reszelt sajttal, és mikróban ráolvasztom. Csak annyit *sajtozok* be, amennyit éppen elfogyasztunk.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.