Elkészítés: A gyalult tököt egy tálban megsózom, cukrozom, meglocsolom egy kicsi ecettel /így nem fog szétsülni a tök, de el is hagyható, ha valaki nem szereti/. Állni hagyom, míg a darált húst elkészítem.
A vöröshagymát nagyon apróra vágom, kevés olajon megfonnyasztom, beleteszem a húst, fűszerezem, és ici-pici vízzel készre főzöm kb. 15 perc alatt. Hűlni hagyom.
A tököt kinyomkodom, hozzáadom a darált húst, a kaprot, a lisztet, beleteszem a reszelt nyers krumplit, és ráütöm a 2 tojást. Összedolgozom, ha nagyon laza, egy kis zsemlemorzsával javítok az állagán.
Zsemlemorzsás tálcára kis öklömnyi gombócokat osztok szét - kb. 10-12 darab lesz. Serpenyőben ujjnyi olajat melegítek, és ebbe teszem a gombócokat, sütőlapáttal lepénnyé lapítom őket. Oldalanként 4 perc alatt pirosra, ropogósra sütöm, majd papírtörlőre szedem ki, hogy a felesleges olajat felszívja.
Tálalás előtt gazdagon megszórom reszelt sajttal, és mikróban ráolvasztom. Csak annyit *sajtozok* be, amennyit éppen elfogyasztunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.