Elkészítés: A darált hús összekeverjük a félig főtt rizzsel, a tojással és a megdinsztelt vöröshagymával. Fűszerezzük sóval, borssal és némi kaporral.
A tököt megmossuk, levágjuk a végeit, meghámozni nem kell, mert még zsenge a héja. Hosszában kettévágjuk és kivájjuk a belsejét. Megsózzuk, és az elkészített töltelékkel megtöltjük.
Egy tepsibe szórjuk a kivájt tökdarabkákat, és erre a tökágyra ültetjük a megtöltött tököket. Kevés vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük, és előmelegített 180 fokos sütőben 30 percig pároljuk.
A 2 evőkanál tejfölt elkeverjük 1 nagy kanál liszttel, az előpárolt töltött tököket óvatosan kivesszük a tepsiből, a tejfölös habarással összekeverjük a tepsi tartalmát, belekeverjük az összevágott kaprot is, visszatesszük a töltött tököket, és a tepsi mehet vissza 15-20 percre a sütőbe. Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.