Elkészítés: A tojássárgáját az olvasztott margarin felével, sóval és a vágott kapor felével elkeverjük, hozzáadjuk az áttört túrót, a búzadarát, végül a habbá vert tojásfehérjét. 15 percig pihentetjük.
Egy lábasban 1 evőkanál liszttel és a maradék margarinnal világos rántást készitünk, beletesszük a vágott kapor másik felét, felengedjük 3 dl vízzel, elkeverjük, majd hozzáadunk még kb. fél liter vizet, beletesszük a leveskockákat, felforraljuk. A tejfölt elkeverjük őrölt borssal és a fél citrom levével, majd levest merünk hozzá, elkeverjük, és beleöntjük az egészet a levesbe.
Amikor felforrt, ebben a levesben főzzük ki a kézzel diónyi nagyságúra formázott gombócokat, amelyek a főzés során a duplájára fognak nőni. Körülbelül 10 perc után feljönnek a leves tetejére, ekkor van készen, de utána még kb. 10 percig hagyjuk állni, mielőtt tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.