Elkészítés:
1.) 4 réteslap egy rúdhoz.
2.) Töltelék elkészítése: A túrót összekeverem a tejszínnel, a tojássárgájával, a vaníliáscukorral, a porcukorral, a csipet sóval, a reszelt citromhéjjal és a rumaromába áztatott mazsolával. A meghámozott almát lereszelem, meghintem a fahéjjal, majd összekeverem a túróval.
3.) Egy nedves konyharuhára terítem az első réteslapot, lefröcskölöm olajjal. Ráterítem a 2. réteslapot, szintén megolajozom, ahogy a 3. és a 4. réteslapot is. A negyedik réteslap olajozása után megszórom (vékonyan) zsemlemorzsával, hogy ne áztassa el a töltelék. Elterítem rajta a töltelék felét (a második felét a következő rúdhoz használjuk fel). A nedves konyharuha segítségével feltekerem a rudat.
4.) Kizsírozott tepsibe fektetem a rudakat, megolajozom őket és előmelegített sütőbe teszem. Nem túl erős lángon úgy 15 percig sütöm.
5.) Ha a rétes kihűlt, megszórom fahéjas porcukorral. Felszeletelem, majd a szeleteket kistányérokra rakom, leöntöm vaníliás desszertszósszal és tejszínhabbal dekorálom. (Vaníliás szósz helyett egy gombóc vaníliás fagyival is tálalhatjuk.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.