Elkészítés: Beszórjuk egy 1,5 literes fémlábosba a cukrot, majd lassú tűzön megkaramellizáljuk. Óvatosan, a lábost körbeforgatva, bevonjuk az égetett cukorral az edény falát, majd hagyjuk kihűlni. Vigyázat, rettenetesen forró, balesetveszélyes.
Egy keverőtálba beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, 1 rúd vanília kikapart belsejét, a tejet, és habverővel alaposan összekeverjük. Beleöntjük a keveréket a karamelles lábosba, amit egy magasfalú, vízzel töltött tepsibe helyezünk, majd 45-50 percig forró sütőben addig sütjük, amíg a tejes tojás pudingszerűvé nem sűrűsödik.
Készíthetjük kisebb formákban is.
Tálaláskor a kis formákból kiborítjuk a krémet, vagy a nagyból kanállal tálalunk, odafigyelve, hogy a karamellből és a tejsavóból készült szószból is locsoljunk a tetejére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.