Kapros tökfőzelék virslivel
Csupacsokis brownie
Zsemlegombóc
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Körömpörkölt csülökkel
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus grízgaluska leves
Vadas marha
Klasszikus kuglóf
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Babgulyás
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tojásos nokedli fejes salátával
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Dödölle - az eredeti recept
Kardamomos szűzpecsenye nyári almával recept
recept
Egyszerű

Kardamomos szűzpecsenye nyári almával

30 perc
0 adag
Megfizethető
2014. 07. 19.

Elkészítés

Elkészítés: A kardamom belsejéből a magokat kivadásszuk, a szemeket egy mozsárban megtörjük. Alaposan összekeverjük kb. fél-fél teáskanál nagyszemű sóval és frissen őrölt borssal, valamint az olajjal.

A hártyáktól, ínaktól megtisztított szűzpecsenyét 4 darabba vágjuk, alaposan bekenjük a fűszerkeverékkel, hogy mindenhol bevonja. Felforrósított serpenyőben minden oldalát kb. 3-3 percig sütjük, ízlés szerint, ha szükséges, további 10-12 percre bedughatjuk a sütőbe 180 fokra, de vigyázzunk, nehogy kiszáradjon!

Egy másik serpenyőben karamellizáljuk a barnacukrot, majd beledobjuk a fűszereket és a cikkekre vágott almát. Alkalmanként megrázzuk, de nem kevergetjük, nem szeretnénk, ha az alma összetörne, csak ha kissé megpuhulna és átjárná a fűszeres karamell íz.

A húst egy deszkán fóliával lefedve pihentetjük 10 percig, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, mellé a karamellizált almát tálaljuk párolt vadrizssel elkevert jázminrizs körettel.

Megjegyzés
Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)
Recept
Egyszerű

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

9 órája

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is) recept
Recept
Egyszerű

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

9 órája

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.