Elkészítés: A kardamom belsejéből a magokat kivadásszuk, a szemeket egy mozsárban megtörjük. Alaposan összekeverjük kb. fél-fél teáskanál nagyszemű sóval és frissen őrölt borssal, valamint az olajjal.
A hártyáktól, ínaktól megtisztított szűzpecsenyét 4 darabba vágjuk, alaposan bekenjük a fűszerkeverékkel, hogy mindenhol bevonja. Felforrósított serpenyőben minden oldalát kb. 3-3 percig sütjük, ízlés szerint, ha szükséges, további 10-12 percre bedughatjuk a sütőbe 180 fokra, de vigyázzunk, nehogy kiszáradjon!
Egy másik serpenyőben karamellizáljuk a barnacukrot, majd beledobjuk a fűszereket és a cikkekre vágott almát. Alkalmanként megrázzuk, de nem kevergetjük, nem szeretnénk, ha az alma összetörne, csak ha kissé megpuhulna és átjárná a fűszeres karamell íz.
A húst egy deszkán fóliával lefedve pihentetjük 10 percig, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, mellé a karamellizált almát tálaljuk párolt vadrizssel elkevert jázminrizs körettel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.