Előmelegítjük a sütőt 180 fokra alsó felső sütés .Egy kb 30 ×40 cm tepsit bespriccelünk vizzel és kibéleljük sütőpapírral.1.A tojás fehérjét kemény habbá verjük kb.6-8 ,perc majd hozzáadjuk az ecetet vagy citromlevet és még 2 percig verjük hogy kemény ,fényes habot kapjunk.Habzsákba töltjük és kinyomunk 2×3×3 csikot. Ez úgy néz ki , hogy kezdjük a tepsi szélén kinyomunk egymás mellé 2 csikot és a tetejére középre egy harmadikat. Ebből csinálunk összesen 6 -ot egymástól kb 2 cmre, a hézagokat a piskótával fogjuk kitőlteni.(ez 2 db lap alsó és felső)PiskótaA tojásokat a cukorral, citromhéjjal,sóval van cukorral felhabosítjuk( jó masszív masszát kell kapjunk), majd hozzáadjuk a lisztet.Habzsákba töltjük és kitöltjük vele a hézagokat.Megszórjuk porcukorral és 20 percig sütjük. Közben egy tálcára teszük sütőpapírt és behintjük porcukorral .A megsült lapot még forrón ráfordìtjuk a porcukorra és lehúzzuk róla a sütőpapírt.Elfelezzük hosszában a tésztát és hagyjuk kihűlni.Közben felverjük a tejszínt kemény habbá. Bármelyik krémvariációt választjukA kihűlt piskótát megkenjük lekvárral rákenjük a habot és ráfordítjuk a sima felével a másik lapo,tehát felűl van a ropogós rész.Ha a málnásat választod, ne felejt el a fekete kávét hozzákeverni a habhoz.Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.