Elkészítés: A tojásfehérjéket elkezdjük verni, apránként adagoljuk hozzá a kristálycukrot, sót, citromlevet, és kemény habbá verjük. Az egész tojásokat, tojássárgákat, vaníliás cukrot jó habosra keverjük elektromos habverővel, majd hozzákeverjük a lisztet is.
2 nagy sütőlemezt szilikonos sütőpapírral kibélelünk, 25×40 cm-es két csíkot vágunk. Egy nylon zacskóba vagy habzsákba szedjük a tojáshabot, és 3 csíkot halmozunk kb. 2 cm magasra úgy, hogy a csíkok mellett ujjnyi rést hagyunk a sárga masszának. A sárga masszával is betöltjük.
A zsírpapírt felhajtjuk a vágásnál, hogy össze ne folyjon a két tészta. 170 fokra melegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Amikor már szilárd a teteje, alufóliát teszünk rá, hogy meg ne égjen. A másik tepsinél is így járunk el.
Megvárjuk, míg a megsült tészta kihűl, és a zsírpapírt lefejtetjük róla. Az alsó felét megkenjük baracklekvárral.
A krémhez a tojássárgákat a cukorral, keményítővel, kávéval simára keverjük, majd folyamatosan a tejjel is összekeverjük. Lángon elkezdjük főzni, amikor már melegedett, beleszórjuk a zselatint, és sűrűre felfőzzük. Ezután kihűtjük. A tejszínt keményre verjük, és a főzött krémmel jól kihabosítjuk.
A süteményt összeállítjuk: a lekvárral megkent lapra kenjük a krém felét, elsimítjuk, majd a másik lekváros lappal befedjük.
A csokit, kávét, olajat mikróban felolvasztjuk, a süteményre csurgatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.