Elkészítés: A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira bontjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. A hagymát meghámozzuk, elnegyedeljük.
A karfiolt és a hagymát 1 liter enyhén sós vízben puhára főzzük. Néhány szép rózsát kiveszünk, és félretesszük a díszítéshez.
A zsiradékban világosra pirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről, felöntjük 2 dl hideg vízzel, simára keverjük, a karfiolhoz szűrjük, botmixerrel összeturmixoljuk. Belekeverjük a tejfölt, frissen őrölt borssal és szerecsendióval ízesítjük, jól kiforraljuk (10 perc). Ízlés szerint utánasózzuk, egy kevés citromlével savanyítjuk, végül visszatesszük bele a félretett karfiolrózsákat, és melegen tartjuk.
Felforralunk 1,5 liter vizet 1 evőkanál sóval és az ecettel. Egyenként merőkanálba ütjük a tojásokat, óvatosan a szelíd forrásban lévő vízbe eresztjük, lebernyegüket-szárnyukat visszahajtogatjuk a tojássárgákra, azaz buggyantott tojást készítünk. Gyöngyöző forralással 3 percig főzzük őket, szűrőkanállal 4 mélytányérba csúsztatjuk. Rámerjük-szedjük a krémlevest a karfiolrózsákkal együtt.
Tetejüket megszórhatjuk kevés pirospaprikával vagy finomra vágott petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk, mert a tojások a forró levesben keményre „főnek”, és úgy nem az igazi!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.