Elkészítés: A spenótleveleket nagyobb darabokra vágom, nyersen botmixerrel pürésítem. A lisztet átszitálom, mély tálba öntöm, beleütöm a tojást, előbb kevés tejjel sűrű, homogén masszává, majd fokozatosan adagolva tejet, közepesen sűrű tésztává dolgozom. Hozzáadom a spenótpürét, valamint a csipet sót. Az alaposan kikevert palacsintatésztát fél órára hűtőszekrénybe teszem.
Közben elkészítem a mártást. A vajat felforrósítom, hozzáadom a lisztet, halványra pirítom, állandó keverés mellett felöntöm a tejjel, hozzáreszelem a szerecsendiót, csipet sót és bőséges őrölt reszelt borsot adok hozzá. A pudingnál kissé hígabb állapot elérésekor (kb. 3-4 perc) hozzáadom a kétféle sajtot, egyet forralok rajta, félreteszem. A mártás, a hőmérséklet csökkenésével egyre sűrűbb lesz.
A palacsintasütőt felforrósítom, mogyorónyi olajat öntök bele, a szokásosnál kicsit vastagabb palacsintákat sütök a spenótos keverékből. A kész palacsintákat megtöltöm a camembert-mártással, összehajtom vagy feltekerem. Hőálló tálra halmozom, a tetejére szűk maréknyi gouda sajtot szórok.
A sütőt grillfokozatra álítom, átmelegítem a palacsintákat. Frissen tálalom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.