Elkészítés: A brokkolit lobogó vízben 3 percig blansírozzuk, még roppanós, szép harsányzöld maradjon. Jeges vízfürdőben kihűtjük, majd apró rózsákra szedjük (kb. 2 cm). A zöldségeket apró kockákra vágjuk.
Olívaolajon megfuttatjuk először a hagymát, majd mikor már üveges, erre tesszük a paprikát, valamint az apró brokkolirózsákat - erős tűzön összepirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, fűszerekkel, fokhagymával és aprított olívabogyóval. Kicsit hűlni hagyjuk, majd összekeverjük a ricottával és a kéksajttal, és a tésztacsövekbe töltjük.
A paradicsomszószhoz a vöröshagymát finomra vágjuk, és olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, sóval, bazsalikommal és fokhagymával ízesítjük, összefőzzük, botmixerrel pürésítjük.
A besamelmártáshoz a vajat liszttel habzásig hevítjük, hozzáadjuk a felforralt tejet, sóval, szerecsendióval ízesítjük, kiforraljuk.
Egy tűzálló tálat vagy tepsit vékonyan kivajazunk, aljára paradicsomszószt teszünk, erre rakjuk szorosan a cannellonikat, besamelmártással beborítjuk, és kb. 180 fokos sütőben megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.