Előkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Uborkagyalun sziromvékony karikákra szeleteljük a sárgarépát és a burgonyát. A póré fehér részét 1/2 cm vastagon felkarikázzuk. A sajtot megreszeljük, 2 evőkanálnyit félreteszünk a szóráshoz.
Elkészítés: A kelkáposztát és a kelbimbót enyhén sós vízben 8-10 percig főzzük, a leveleket 2 konyharuha közé terítve megszikkasztjuk, a kelbimbókat lecsepegtetjük. A sárgarépát és a burgonyát a kelkáposzta főzőlevében 3 percig főzzük, leszűrjük (24 szép répakarikát félreteszünk a díszítéshez). Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, beledobjuk a pórét, 1 percig pirítjuk-fonnyasztjuk. A vajban világossárgára pirítjuk a lisztet, simára keverjük a tejjel, és mérsékelt tűzön sűrűsödésig főzzük, azaz besamelt készítünk. Langyosra hűtjük, egyenként belekeverjük a tojássárgájákat, az áttört fokhagymát, 1 csipet köménymagot, ízlés szerint sót és borsot. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat). Kiolajozunk és meghintünk zsemlemorzsával egy nagyobb sütőedényt. A kellevelek középső, vastag erét húsverővel megütögetjük-elvékonyítjuk. Közepükre simítunk 1-2 evőkanál besamelt, arányosan elosztjuk rajtuk a sárgarépa-burgonyakeveréket, megszórjuk reszelt sajttal, majd a közepükre ültetünk 2 kelbimbót. Tetejüket bevonjuk az arányosan elosztott póréval, és a maradék mártással, végül az oldalakat is felhajtva hengerszerűen feltekerjük. A sütőedénybe sorakoztatjuk a tekercseket úgy, hogy a hajtás kerüljön alulra, megkenjük a maradék olajjal, és alufóliával letakarva 30 percig pároljuk. Tetejüket megszórjuk a félretett reszelt sajttal, majd fólia nélkül további 15-20 percig, enyhe pirulásig sütjük. Lapos tálra rendezzük, mindegyik tekercset 3-3 félretett répakarikával és petrezselyemlevélkékkel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.