Elkészítés: 1. A kelkáposzta sérült, külső leveleit eltávolítjuk, torzsáját kiemeljük, a leveleit csíkokra vágjuk. A kelkáposztacsíkokat sós, forró vízben 10 percig előfőzzük, leszűrjük, alaposan kinyomkodjuk.
2. A paprikát megmossuk, húsát csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A sonkát kockákra vágjuk.
3. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat, és belerétegezzük a paprikát, a kelkáposztát, a hagymát, a sonkát, a petrezselymet. A tejszínt sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, és rálocsoljuk a rakottasra. Megszórjuk a sajttal és a napraforgómaggal.
4. A sütőben kb. 30 percig sütjük. Frissen-forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.