Elkészítés: Az 5 dkg élesztőt felfuttatom 1 dl tejben 1 evőkanál cukorral.
1 kg lisztet összekeverek 3 dl meleg tejjel, 2 evőkanál cukorral, sóval, 3 db tojás sárgájával, 20 dkg lereszelt vajjal (a lisztbe kell reszelni), 40 dkg trappista sajttal (géppel összedarabolva vagy reszelve, minél finomabbra), majd hozzáadom a felfuttatot élesztőt. Összedolgozom és megkelesztem a tésztát. Ha túl kemény a tészta, tejet vagy vizet adok hozzá, ha túl lágy, lisztezem, de nem gond, ha egy kicsit tapad.
Lisztezett gyúródeszkán kb. ujjnyira nyújtom, de lehet kicsit vastagabb (lisztezzük alaposan).
Kiszaggatom, a tetejét megkenem tojássárga és tej keverékével. Füstölt sajtot szórok a tetejére, és kb. 30 percig sütöm 150-160 fokon. Az utolsó 5 percben mehet légkeveréssel, gázos sütőnél magasabb fokozaton.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.