Elkészítés: A kelvirágot rózsáira szedjük, és lassú tűzön, közepes nagyságú edényben, a két leveskockából készített 8 dl húslevesben 5 percig főzzük úgy, hogy keménységét megtartsa, azaz éppen hogy megfőjön. Leszűrjük, a levét félretesszük, a kelvirágot tányérba rakjuk.
Az edényben takaréklángon megolvasztjuk a vajat. Belekeverjük a lisztet, és 1-2 perc alatt aranysárgára pirítjuk. Lassan hozzáöntjük a húslevest és a tejet, s addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz. Állandó kevergetés közben felforraljuk, és 5 percig főzzük. Visszatesszük a kelvirágot, és forrásig hevítjük.
A tűzről levéve sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, petrezselyemmel megszórjuk, pirított kenyérrel vagy grissinivel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.