Elkészítés: 1., A csülköket megtisztítom, és felrakom annyi vízben főni, hogy ellepje. Ízesítem sóval, egész borssal, fokhagymával és leveskockával. Forrásig nagy lángon, majd takarékon főzöm fél órát. Tűzről levéve a csülköket kiveszem a főzőléből, és állni hagyom.
2., A káposztát és a vöröshagymákat szálára vágom. A hagymát megdinsztelem, hozzáadom a káposztát. Sóval és egész köménnyel ízesítem, saját levében kb. fél órát fedő alatt párolom.
3., A császárszalonnát felkockázom, zsírjára engedem, de nem pirítom meg, majd leszűröm, és külön rakom a szalonnát és a zsírt.
4. A burgonyát héjában megfőzöm, majd megtisztítom és negyedelem. A szalonna zsírjával összekeverem (ha még szükséges, a vajat is hozzáadom), ízlés szerint sóval és borssal ízesítem, és tepsibe teszem.
5. A párolt káposztát összekeverem a szalonnával, és elterítem egy nagy tepsibe (a káposzta levét is!!), rászóróm és elrendezem a karikára vágott lilahagymát. Egyenlő távolságra egymástól elrendezem a csülköket ezen a káposztaágyon, és a sertéssült fűszerrel megszórom a csülköket, de úgy, hogy a káposztára ne kerüljön belőle. Alufóliával betekerem, és a felfűtött kemencébe teszem 40-45 percre. Utána a fóliát leveszem, visszateszem 45-55 percre, hogy szép pirosra süljön. Ezzel egy időben betolom a fűszeres zsíros krumplit is, és pirosra sütöm.
Tepsiben hagyom, és így tálalom fel friss, puha kenyérrel!! Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.