Elkészítés: 30 dkg lisztből, langyos vízből és az élesztőből csinálok kovászt, legalább 2 órát pihentetem meleg helyen. Utána hozzáadom az összetört főtt krumplit, a sót és annyi langyos vizet, hogy kelt tésztánál valamivel keményebb legyen. Jól összedagasztom, meleg helyen kelesztem.
Közben felfűtöm a kemencét, addig megkel a tészta. Kiszakasztom, 4 cipót csinálok belőle, és sütőlapát nagyságúra nyújtom. Megszurkálom késsel, hogy sülés közben a levegő jöjjön ki, megkenem tejföllel, megszórom szeletelt lilahagymával, szalonna- vagy vékony sonkaszeletekkel, pár szelet paprikával és paradicsommal, és a tetejére reszelek sajtot, majd beteszem a kemencébe sülni. 10 perc alatt megsül.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.