Elkészítés: A hagymát megtisztítom, szeletekre vágom, és az olajban megdinsztelem. Ráteszem a lecsepegtetett májat, lefedem az edényt, és készre párolom, közben kavargatom, nehogy odakapjon, és ízlés szerint fűszerezem (só, bors, ételízesítő). Vizet nem teszek hozzá, enged elég levet a máj.
Ha már kész van, hagyom teljesen kihűlni, majd finom krémesre darálom, vigyázva, hogy az olaj is mind kerüljön bele. Hozzádarálom a tejben áztatott, kinyomkodott zsemlét is.
A főtt tojásokat apró kockákra vágom, a zöldpetrezselymet felaprítom, majd mindkettőt hozzáadom a darált csirkemájhoz. Az így keletkezett masszát jól összedolgozom a puha vajjal és a nyers tojással, fűszerezem, ha még kell, és egy kivajazott hosszúkás tűzálló edénybe szépen belenyomkodom. Lassú tűznél kb. 1 órát sütöm, majd hagyom kihűlni.
Jól lehűtve, szépen szeletelve, paradicsom és más zöldségek kíséretében pompás vacsora, reggeli vagy akár vendégváró is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.