Elkészítés: A burgonyát meghámozom, és sós vízben puhára főzöm, leszűröm, krumplitörön áttöröm, kihűtöm.
Az élesztőt a cukorral és kb. 1 deci langyos tejjel felfuttatom.
A kihűlt burgonyát a liszttel és a sóval összekeverem, dagasztógépbe teszem, hozzáadom a felfutott élesztőt és a maradék tejet. A géppel sima tésztává dolgoztom, majd letakarom, és duplájára kelesztem.
Amikor megkelt, kiöntöm a deszkára, átgyúrom, és kb. 1 centisre kinyújtom. Kb. 10-12 centis kiszúróval kiszaggatom, és letakarva újra kelesztem 10-15 percig.
Olajat forrósítok a sütéshez, amikor már meleg, olajos kézzel a kiszaggatot lángostésztát még tovább nyújtom, végül az olajban szép pirosra sütöm mindkét oldalát. Sütőpapírra szedem, hogy az olaj lecsepegjen róla
Tejföllel, fokhagymával és sajttal tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.