Mixerrel keverjük habosra a tojássárgáját a cukorral. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá. A tojássárgájából készített masszába keverjük bele a lisztet, majd a felvert tojásfehérjehabot. A masszát öntsük egy vajjal kikent tortaformába, majd süssük meg. A kész piskótatésztát hagyjuk a formában kihűlni, csak ekkor borítsuk ki.
Készítsük el a tölteléket: a tojássárgáját keverjük habosra a cukorral és a vajjal. A tejet keverjük el a liszttel, majd főzzük sűrűre. Ha a krém kihűlt, keverjük össze a tojásos masszával. A piskótát vágjuk szét két lappá. A krém 1/3-át tegyük félre.
A tortalapok belső felét kenjük meg ribizlidzsemmel, aztán az egyiket az elkészített krémmel, majd borítsuk össze a két tortalapot. A torta tetejét és az oldalait kenjük be a maradék krémmel, díszítsük eperrel, majd öntsük le az előkészített tortazselével.
Ha kihűlt, díszítsük a tortát kókuszreszelékkel és tejszínhabbal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.