Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kókuszpelyhes eperkocka recept
recept
Rafinált

Kókuszpelyhes eperkocka

45 perc
0 adag
Megfizethető
5
2011. 05. 29.

Elkészítés

Elkészítés: A szárított kókuszpelyhet a 1,5 dl tejjel felforralom, majd leszűröm és hagyom teljesen kihűlni. Ennyi idő alatt a pelyhek megpuhulnak, és olyanok lesznek, mintha friss kókuszdió belsejéből sikerült volna szép vékonyra szeletelni őket. A tejet mérőpohárba öntöm, amennyit a kókusz magába szívott, annyit hideg tejjel pótolok.

A tésztához a kókuszreszeléket zsiradék nélkül enyhén megpirítom, lehűtöm.

Egy 20 X 20 cm-es levehető aljú, magas falú sütőformát sütőpapírral kibélelek úgy, hogy az oldalára és az aljára is kerül sütőpapír, melyet kevés vajjal rögzítek.

A lisztet, kukoricakeményítőt, sót, sütőport keverőtálba szitálom, elkeverem. A 2 egész tojást a 7 dkg porcukorral, elektromos habverő segítségével egy mély tálban krémesre verem, hozzáadom a vajat, majd fokozatosan a kókusz aromájú tejet. A pirított kókuszreszelékből 2 evőkanálnyit félreteszek, a többit hozzáadom a tojásos keverékhez, majd óvatosan adagolom hozzá a lisztes elegyet, az egészet piskótához hasonló tésztává dolgozom.

A kész tésztát egyenletesen elosztom az előkészített sütőformában. 160 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe teszem (nem légkeveréses gázsütőnél: 4-es fokozat), kb. 15-17 perc alatt megsütöm. A tésztán érdemes tűpróbát végezni: akkor van kész, ha teteje lyukacsos-ruganyos, és nem tapad a beleszúrt tűre!

A tésztát a formában hagyom hűlni, közben elkészítem a tölteléket: az eperszemeket alaposan megmosom, nagyjából 10 dkg-nyit 2 evőkanál házi eperlekvárral rúdmixer segítségével pépesítek. A többit éles késsel nagyon vékony, 1-2 mm vastag szeletekre vágom.

A hideg tejszínt közepesen kemény habbá verem. A mascarponét a vaníliával, cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a közepes keménységű tejszínt, és az egészből könnyű krémet keverek.
A már teljesen kihűlt tésztalapra (a tepsiben hagyva!) halmozom a tejszínes krémet. Ehhez az egészet csillagcsőrös habzsákba szedem, és egyenletesen eloszlatom a tészta felszínén, nagyjából 1 evőkanálnyit hagyok a végén a habzsákban. Az eperpürét – néhány teáskanálnyi kivételével – absztrakt vonalakban rákanalazom a krémre. Az eperszeleteket félig belenyomva a krémes alapba, szép sorban elrendezem a tetején.

A maradék eperpürével meglocsolom az epreket, a habzsákból kis rózsákat nyomok az eprek tetejére – ez lényegében ragasztó funkciót tölt be, hogy a kókuszpelyhek szépen simuljanak az eprek tetejére. Végül a puha kókuszpelyhekkel gazdagon megszórom a süteményt.

Legalább 1 órára hűtőszekrénybe teszem, vízbe mártott késsel 5 X 5 cm-es kockákra vágva tálalom.

Megjegyzés
A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük! További fotók, receptek és érdekességek <a href=http://www.mindmegette.hu/epertarlat-kokuszpelyhes-eperkockaval-47239 target=_blank>Habliliom blogjában</a>!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Hortobágyi húsos palacsinta
Recept
Mester

Hortobágyi húsos palacsinta

85 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)
Recept
Bonyolult

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)

90 perc
|
0 adag
|
Költséges
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Friss receptek

Hortobágyi húsos palacsinta recept
Recept
Mester

Hortobágyi húsos palacsinta

85 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes) recept
Recept
Bonyolult

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)

90 perc
|
0 adag
|
Költséges
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti recept
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.