Előkészítés: Kivajazunk egy kb. 26 cm átmérőjű kerek tortaformát. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A kókuszbelet a reszelő durva fokán kis lapocskákká reszeljük.
Elkészítés: Elkészítjük a tésztát: a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a porcukor felével a liszttel és a sütőporral kikeverjük. A cukor maradékát a tojáshabba keverjük, majd a cukros tojássárgával óvatosan, nehogy összetörjük, elkeverjük. Végül a kókuszreszeléket is hozzáadjuk. A formába simítjuk, és kb. 35-40 percig sütjük. A sütés végén tűpróbát végzünk! Ha már nem tapad rá ragacsos massza, a tésztánk átsült. A tésztát 5 percig a formában pihentetjük, majd a szélét késsel meglazítva rácsra vagy deszkára csúsztatjuk és kihűtjük. Közben a krémhez a tojássárgákat a cukorral és a keményítővel habosra keverjük. Belekeverjük a vajat és a kókuszreszeléket. Gőzfürdőbe állítjuk, és addig kevergetjük, amíg kissé besűrűsödik. Levesszük a gőzről, és időnként megkeverve kihűtjük. A tésztalapot keresztben 3 lappá vágjuk, a krémmel megkenjük, egymásra fektetjük. A tejszínt a habfixálóval habbá verjük, a cukorral ízesítjük, és a tortát bevonjuk vele. A kókusz-lapocskákkal a torta tetejét és oldalát bevonjuk. Jégbe hűtve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.