A csirkemellet megmossuk, vékonyan felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. A sonkát vagy a baconszeleteket egymás mellé kitesszük úgy, hogy egy picit fedjék egymást.
Most a csirkemellszeleteket rárakjuk a baconre, ezek is picit fedjék egymást. Ezután szárnyas fűszerrel megszórjuk.
Levágunk egy akkora darab kolbászt, amekkora a hústekercsünk lesz, majd szorosan feltekerjük a hússal.
Ha maradt ki kisebb csirkemell szelet, akkor a negyedekbe vágott hagymával és a hústekerccsel együtt azt is berakjuk a sütőedénybe egy kevés olajjal. Lefedjük, majd előmelegített, forró (180 fokos) sütőbe toljuk és puhára sütjük kb 30 perc alatt.
Ha megpuhult, levesszük a fedőt, és további 10-15 percig sütjük, míg szépen megpirul.
Megjegyzés
A mellette sült hagymával és krumplipürével tálaljuk, de hidegtálakon is megállja a helyét. Könnyen és gyorsan elkészíthető fogás!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.