Elkészítés: A kenyérszeleteket beáztatjuk vízbe. A darált húshoz keverjük az apróra vágott hagymát, a tojást, az alaposan kinyomkodott kenyérszeleteket és ízlés szerint sót, borsot, tehát egy egyszerű fasírtmasszát készítünk.
A kolbászt először hosszában félbe-negyedbe, majd apró darabokra felvágjuk (olyan, mintha egy kolbászkarikát négy részre vágnánk, csak úgy több ideig tartana). Egy kis tálba zsemlemorzsát szórunk, és egy kicsi lábosban olajat hevítünk. Kikészítünk egy tálat, amiben hideg víz van, hogy tudjuk vizezni a kezünket, különben a kezünkhöz ragad a húsmassza.
Vizes kézzel apró gombócokat formázunk, a közepébe egy-egy kolbászdarabot nyomunk, megigazítjuk, hogy a massza mindenhol körbevegye, zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük. Papírtörlőre szedjük, és akár melegen, akár hidegen, körettel vagy önmagában tálaljuk.
Mivel ebből a mennyiségből rengeteg gombóc lesz, ha biztosak vagyunk abban, hogy friss volt a darált hús és a tojás is, akkor morzsába forgatott állapotában fagyasztható. Így csak sütni kell legközelebb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.