Elkészítés: Valami könnyű tésztát szeretne, ehhez képest apróra vág a bacont és a kolbászt, nagyobbra reszel a sajtot, a tojásokat habosra ver a tejföllel.
A közben felforralt húslébe töri a 4 gerezd fokhagymát (granulátummal helyettesíthet), ízlés szerinti állagúra főz a spagettit, leszűr, félre.
Az olajban üvegesre párol, pirít a bacont, beletör a maradék 6 fokhagymust, bele 2 teáskanál Pistike, 1-2 percig átforgatva párolgat.
Bele a kolbász, kevergetve megfuttat, megörvend az illatának, majd lángot feljebb, amikor serceg-rotyog, beleönt a tojást. Fürgén kevergetve, ne kapjon le, darabosra süt. Tűzről le, villával apróbbra tördel, és finoman forgatva összevegyít a tésztával, meóz.
Itt dönti el, hogy mennyire éhes, ha nagyon, a sajtot is összekever a forró tésztával, rá a fedő, míg megterít, összeolvad, az állaga is ennek megfelelően izgalmasan nyúlóskásabb lesz. Ha még van türelem, vékonyan kivajazott tűzálló tálba egyenget a tésztát, rászór a sajtot, és forró sütőbe tuszkol szegényt, a sajt ráolvadásáig.
Hasonló egyvelegeket szoktam alkotni rizzsel is, sajt nélkül, viszont gombával, zöldségkeverékekkel, aktuális kedv szerint, imádjuk őket.
Sóval óvatosan, a fentibe külön egyáltalán nem is tettem. A másnapra maradt adag ízei közben alaposan összeértek, szuper ebéd volt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.