Elkészítés: Tálkába öntjük a langyos tejet, elkeverjük egy pici cukorral, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt.
Tálba tesszük a lisztet, hozzákeverjük a sót, és elmorzsoljuk benne a margarint. Amikor már jó morzsalékos, hozzámorzsoljuk a túrót, jól összekeverjük.
A kolbászt vékonyan felkarikázzuk, majd apró darabokra vágjuk, és hozzákeverjük a lisztes túróhoz.
Ezután a keverék közepébe kis mélyedést csinálunk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, az egész tojást és a tejfölt, majd kézzel elkezdjük összekeverni. Végül jól összegyúrjuk a liszttel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk (ne legyen se lágy, se pedig kemény a tészta). Meglisztezzük a tetejét, majd letakarjuk, és 1 órát pihentetjük.
Ezután lisztezett felületen ujjnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát, majd éles késsel berácsozzuk a tetejét. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kicsit távolabb helyezzük a pogácsákat. Kb. 30 percig konyharuhával letakarva újrakelesztjük.
Végül felvert egész tojással megkenjük a tetejét (ízlés szerint megszórhatjuk szezámmaggal). Előmelegített sütőben, közepes lángon 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük (én légkeverésnél 150 fokon, 15 percig sütöttem, és egyszerre két tepsi pogácsát tettem be a sütőbe).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.