Elkészítés: Az egész csirkét húslevesben előfőzöm, ahogyan szoktam, mindent úgy csinálok, mintha húslevest főznék, csak úgy 45 perc után a csirkét óvatosan kiveszem belőle. Megeshet, hogy a bőre kicsit felszakad – de cserébe sokkal ízesebb lesz, mintha nem főtt volna előtte a leveszöldségek között. Egy jénai tálon pihentetem, míg egy picit kihűl – csak annyira, hogy hozzá tudjak nyúlni kézzel.
Közben megfőzöm a kölest is: 1 bögre kölesre 2 bögre hideg vizet kell számolni. Semmi előpirítás, egyszerűen csak mindent beleönteni egy lábasba, sózni, 1 csokor összevágott snidlinget szórni bele, és közepes lángon elfőzni a levét, majd levenni a tűzről, s fedő alatt hagyni pihenni, amíg szükségünk nem lesz rá. A petrezselyem felét és a felaprított zellert ekkor keverem bele. Ez így már fogyasztható is, de én most tölteléknek használtam.
Mikor kissé kihűlt, hozzákeverek 2 evőkanál tejfölt és néhány felaprított zsályalevelet. Megkóstolom, sózom, borsozom, majd hozzáteszem a nyers tojásokat, és alaposan összekeverem. A csirke eddigre ki is hűl, amennyire kell. A belsejét kissé bedörzsölöm sóval, a külsejét is, csak azt egy kicsit jobban. A köles egy részét a csirke belsejébe tömködöm, ami megmarad, abból kis gombócokat formázok, és a hús mellé rakom. Végül a megmaradt zöldfűszereket belekeverem a tejszínbe, és leöntöm vele a madarat.
Óvatosan letakarom alufóliával, majd 200 fokos sütőbe tolom még 45 percre. Ekkor leveszem a fóliát, aláöntöm a bort, és még 15-20 percig sütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.