A pogácsa elkészítése: Az élesztőt felfuttatom a langyos tejben a cukorral, majd egy kanál lisztet keverek bele. Ha megkelt, a liszttel, túróval, kefírrel, vajjal, sajttal, a búzakorpával és kevés sóval jól összedolgozom, és a duplájára kelesztem. A kolozsvári húsos szalonnát apró kiskockákra vágom (a pogácsák közepébe kerül majd). Ha megkelt a tészta, 1 cm vastagságúra kinyújtom, kiszaggatom a pogácsaszaggatóval, és a pogácsákat vajjal jól kikent tepsibe sorba leteszem. A pogácsák között helyet hagyok (1-1,5cm), hogy ne érjenek össze a süléskor. Mindegyik pogácsára egy finom kolozsvári szalonnakockát teszek, és befedem egy másik pogácsatésztával. A pogácsák tetejét jól belisztezett, kisebb méretű szaggatóval rányomom, hogy jól összetapadjanak. A pogácsákat késsel megrácsozom, kicsit felsodrom. Felvert tojással megkenem a tetejét, köménymaggal megszórom. Körülbelül egy fél órát várok, majd előmelegített sütőbe teszem a pogácsákkal teli sütőlapot, és erős lángon kb. 30 percig sütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.